Pitanja i odgovori

  1. HUK

   Poštovani g. Petar,

   pogledajte listu krovopokrivača na stranici lista-krovopokrivaca izaberite županiju gdje ćete vidjeti popis krovopokrivača pa sami nakon pregleda njihove ponude odlučite kojeg ćete kontaktirati.

   Sretno!

 1. VLADIMIR STANKOVIĆ

  Poštovani, u renoviranju krovišta koji je bio djelom od azbestnih ploća (80-ak kom.) te garažnog djela 50-tak kom. koje su smještene na tlu i čekaju na transport, moje je pitanje: kome se obratiti za otkup tj. potvrdu za kompenzaciju krovišta od lima za garaže 100 m kvadratnih koje bi tek iduće godine mogao realizirati možda, materijalno, te koliko mi ta potvrda vrijedi (vremenski) za eventualnu realizaciju krovišta ako budem mogao. Živim u Zaprešiću i postao sam na tadašnjoj prezentaciji član udruge moj otok. Srdačan pozdrav Vladimir!

 2. Anita D

  Dragi HUK,

  trebali bih mijenjati jednostavan, kosi krov star 40-50 godina u Zagrebackoj zupaniji. Dal mi mozete reci 3 krovopokrivaca koja su po vasem misljenju solidna a da recimo nisu iz blize obitelji ili susjedi… Salim se! Neznam na sto moram gledati? Koliko godina su krovopokrivaci? Dal nude 5 godina garancije? Jel ih netko negdje ocijenjuje, ljudi kojima su promijenili krov? Kad se u nesto ne kuzis uvijek mislis da ces se naci sa “glavom bez krova”, “krovom bez glave” ili “grovom bez klave” :-).

  Hvala i srdacni pozdrav,
  Anita

 3. Jelena Kolega

  Poštovani, molim vas da mi preporučite solidnog, ne skupog krovopokrivača
  da mi napravi krov na obiteljskog kući u Zadru, Kaljska br.13. Sadašnji krov je kupa, ali stara
  oko 38 godina pa sebojim da počne prokišnjavati. Ujedno trebam i troškovnik s kojim bi se
  natjecala za natječaj zadarske županijer za subvencioniranje energetske učnkovitosti
  pošto ispunjavam sve uvjete natječaja. Natječaj traje do 1.10.2014. godine.

  Puno pozrva i zahvaljujem Jelena Kolega mob. 0918915260

  1. Luka-Julije

   Postovani Predsjednice! Kuca je starina.Nalazi se na moru U Crikvenici.Tribalo bi ucinit novi krov koji ce zaminit stare kanalice ispun jene mortom.Krov je na dvi vode. Povrsine 50 M2.Molija bih izracun za kostanje ciloga krova/material +ruke/ Ili cijena obicno po M2 istoga.Koju vrstu crijepa predlazete mediteran, Venera ili kanalicu. Mislim da ne triba posebno naglasiti velike kolicine ob orine ka i orkanskih bura. Hvala na informaciji.S postovanjem Lula-Julije

  1. Luka

   Stovani predsjednice udruge. Kuca je starina. Nalazi se na moru u Crikvenici. Trebalo bi uciniti krov koji ce biti zamjenjen starim kanalicama.Povrsine je 50M2 na dvi vode. Molim da mi kazete koliko dodje obicno po M2 obnova krova. Koju vrstu mediteranskoga crijepa predlazete.da li bi Tondach crijep Mediteran, kanalica, venera bili pravi za zaminiti staru Kanalicu.Unaprid hvala na odgovoru. Luka

 4. jakov

  Poštovani, da li mi možete reči tko je preuzeo proizvodnju ili ima istu ciglu/crijep mediteran-kinđija?

 5. Ankica Stošić

  Poštovani , imam krov od azbesta , željeli bi promjenit cc.130 m.kvadratnih. možete li nešto savjetovati i otprilike cijenu. nalazimo se u blizini Ogulina. trebam i da se može te ploče odvesti , hvala.

 6. Domagoj Rundek

  POštovani, imam limeni krov i trebam kupiti ljestve kakve koriste krovopokrivači – one kojima je jedan krak na tlu a drugi leži oslonjen na kosinu krova (na krovnom pokrovu). Gdje bih mogao kupiti takve ljestve?

 7. mario

  imam krov od salonit ploča 130m2 .zamjenio bi ga sa creaton crijepom sa postavom para pr.folije te novim letvicama.sav materijal moj.koliko okvirno dođu samo ruke po m2, te koliko dođe po m2 izrada komplet novog krovišta počevši od AB ploče sa mojim materijalom.Živim na riječkom području ZAHVALJUJEM UZ POZDRAV

 8. Dalibor Bulic

  U 10 mjesesc 2008 godine kuca je pokrivena crijepom Tondach Carmen (suho montazna gradnja) do sada je crìjep diglo 5 puta ,zadnjih dana tri krovopokrivaca su bila na krovu i tvrde da krov treba komplet dignuti i ponovno sloziti jer rubni crijepovi imaju preveliki luft isto tako uoceno je da gromobranske trake nisu uopce ucvrscene nego samo podvucene ispod crijepa takoder je uoceno da ispod crijepa ulazi voda brokve sa kojim je crijep zabrokvan su cijele ruzinave.Danas je na krovu bio nadzorni inzinjer i izvodac radova oni ne zele ni cuti za dizanje komplet krova nego samo zele podignuti dva zadnja reda do ruba i to da bi betonirali oni se pravdaju da nisu oni krivi nego fasader jer nije zacepio rubne crijepove i da je normalno da pod crijep ulazi voda jer nema crijepa pod koji ne ulazi kad je kisa.Rubni crjepovi su postavljeni ukoso tako da na pocetku lufta ima pola centimetra a na kraju rubnog crijepa vise od 4 cm koliki je maksimalni luft izmedu rubnog crijepa i fasade i jeli rubni crijep mora stati ukoso ili prati fasadu

 9. Josip Radić

  Trebao bih preporuku za majstora koji može otkriti gdje prokišnjava krovište koje je prije 8 godina radio jedan od vaših članova. Krovište je na obiteljskoj kući i pokriveno biber crijepom ali voda prodire u stambeni prostor bez obzira što je ispod bibeta ter-papir, daska, 12+5 cm vune i folija . Prodor vode je na mjestima gdje ke rub folije tako da je teško utvrditi gdje voda ulazi u krovište i onda klizi niz foliju. Kuća je u Zagrebu na Kustošiji.
  Za obavljene radove tražim račun i zakonom propisanu garanciju na izvršene radove.

  hvala
  Josip Radić
  Zagreb
  099/35 37 081

 10. Mira Tus

  Mira,

  Poštovani

  Jedan Obrt nam je u veljači mijenjao krov, umjesto starog azbesta, novi crijep VENERA. Sve platili cca. 60.000.Krovište je na 4 strehe. Vizuelno nama koji smo nestručni bilo je sve dobro, međutim kada pada kiša koso i s vjetrom curi na krajevima. Sada vidimo da negdje crijepovi ne leže potpuno čvrsto, kao da su u zraku. Obrt ne želi, odnosno oni vele da ne pušta, jer nisu nikad bili kad je nevrijeme, a mi se smočimo uvijek kada jako pada posmatrajući.Fasada je stara pa se ne vide tragovi, ali kad se stavi nova to bi bilo štete. Da li se to uopće može otkloniti kvalitetno za ubuduće i kako, ali ne silikoniranjem kako Obrt misli.
  Lijepo molim što trebamo činiti.

 11. Ljiljana

  Pozdrav!

  Potrebno bi bilo na krovu 200m2 zamijeniti pokrov novim crijepom . Zanima nas ,je li postoji mogućnost kompenzacije rada s materijalom za poljoprivredno zemljište u Kašini?

  Hvala
  Ljiljana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *